Strijp-S
Strijp-S

Winkelen en een koffietje, maar dan net even anders | Strijp-S

Op naar Eindhoven, mijn thuishaven. En op naar mijn eerste blogpost voor All Time Favorites, want vanaf dit weekend staat Eindhoven een week lang in het teken van design. Jep, Dutch Design Week! En daar ga ik graag een middagje ‘rondstruinen’. Er is genoeeeg te doen, veel te veel voor één middag en dus kies ik voor Strijp. Stom eigenlijk dat Eindhoven voor mij de stad is waar ik ga winkelen en ben te vinden voor een drankje, maar ik er eigenlijk onlangs pas achter kwam hoe leuk Strijp-S is. Het gedeelte waar vroeger de gloeilampen van Philips geproduceerd werden en nu allerlei hippe conceptstores, eettentjes en creatieve bureautjes gevestigd zijn.

Strijp, genoeg te doen.. En niet alleen tijdens evenementen zoals Dutch Design Week, maar het hele jaar door!

Strijps S bevindt zich net iets buiten het centrum van Eindhoven maar met 10 minuutjes lopen ben je er al. Urban Shopper is de plek waar je allerlei kleine shop-in-shops vindt. Meubels, kleding, fietsen, boeken en accessoires maar dan nét even wat anders. Maar ook buiten Urban Shopper zijn genoeg leuke kleinschalige conceptstores te vinden. Bijvoorbeeld Motta at Mu. Niet dat ik nou zo’n boekenwurm ben. Integendeel zelfs, je vindt mij alleen in de zomer met een boek in mijn hand, maar in dit winkeltje werd ik stiekem toch wel een beetje hebberig. Design books, art books, kookboeken. Van alles en nog wat, wat je in een gewone boekhandel niet tegen komt. Althans dat denk ik. Kortom, leuk genoeg om even binnen te lopen of je nu van boeken houdt of niet!

En als je dan behoefte hebt aan een koffietje met wat lekkers, dan is er genoeg keus. Bijvoorbeeld Bagel & Juice, voor een koffie of gezonde smoothie met een lekkere bagel of stuk zelfgemaakte wortel of dadel-pistache cake. Wij gingen voor Pastry Club, en ook dat bleek een prima keus. Pastry Club is gevestigd in de ‘Machinekamer’, maar dat je je in een oud deel van een fabriek bevindt zal ik je niet hoeven vertellen. De afgebladerde muren, grote katrollen, zwart-witte tegelvloer en stalen, smalle trappen zeggen al genoeg. En ook hier gaan ze voor net even wat anders. Dus bereid je voor op genoeg keus uit allerlei zoets. En als je daar dan toch bent, dan loop voor de grap ook even binnen bij de buurman, Area 51. Een skatehal, waar je jongetjes van jong tot oud met hun Vans, afgezakte broeken en gedraaide petten verschillende ramps af ziet gaan. Ook ben ik nou niet perse een skatefan, maar dit is best leuk om eens te zien!

Ook Vershal het Veem is zeker een bezoekje waard. Net geopend en het doet mij een beetje denken aan de overdekte markten die ik in mijn geliefde Spanje vaak tegenkom. Allerlei kleine eettentjes die hun lekkere hapjes aanprijzen. En tussen de winkeltjes in, plek om samen onder het genot van een wijntje te proeven wat er allemaal te verkrijgen. Of je bewaart het gewoon lekker voor thuis, en neemt een van de 50 smaken pepernoten mee uit de pepernotenwinkel!

Tijdens de Dutch Design Week zijn er tal van exposities, workshops en lezingen, zowel op Strijp als in de rest van Eindhoven maar bovenstaande hotspots zijn gelukkig het hele jaar door open! Ook de pepernotenwinkel? Ik weet het niet, maar het lijkt me het checken ervan waard.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail to someone

Adresgegevens Strijp-S

Park Strijp-S, Eindhoven
tel: +3140 251 1847
info@park-strijp.nl
www.strijp-s.nl